اصول اخلاقی انتشار مقاله

 آیین نامه اخلاق انتشار COPE  برای نویسندگان نشریه هنر اسلامی

همه نویسندگان نشریه هنر اسلامی به آیین نامه اخلاق انتشار COPE پایبند هستند.

اصالت

مقالات باید حاصل کار پژوهشی و علمی نویسنده یا نویسندگان و در زمینه تخصصی نشریه هنر اسلامی باشند. محتوای مقاله باید بدیع و جدید باشد. نویسنده مجاز به ارسال مقاله ای که بخشی از آن در پژوهش دیگری استفاده شده است را ندارد. همچنین، او نمی تواند مقاله ای که بخشی از آن در پژوهش دیگری استفاده شده است را به نشریه دیگری ارسال کند. مقاله ارسالی اعم از قسمتی از آن یا کل آن به زبان فارسی یا هر زبان دیگری که قبلاً منتشر شده باشد یا در آینده منتشر شود مجاز به پذیرش نیست. به علاوه اینکه هنگام ارسال مقاله توسط نویسنده، نباید مقاله یا بخشی از آن در هیچ نشریه ‌ای در داخل یا خارج از کشور به طور هم‏زمان در جریال داوری و یا چاپ باشد.

نویسندگان باید ایده ها و وظایف اصلی خود را به صراحت بیان کنند، حتی اگر به طور عینی تجدید نظر و نقل قول شده باشند. در صورتی که جملات یا پاراگراف های در مقاله دیده شود که چکیده ای از یک مقاله یا نقل قول از نویسنده دیگری است، باید در گیومه قرار داده شود. مقاله باید منبع هر اطلاعات تخصصی و همچنین همه اطلاعات عمومی را مشخص کند. اگر جمع آوری اطلاعات توسط نویسنده دیگر یا همان نویسنده اعمال شود، باید سایر منابع منتشر شده یا منتشر نشده را اعلان کند.

نویسندگان نباید مقاله ای را که قبلاً به این نشریه ارسال، ارزیابی و در نهایت توسط سردبیر رد شده است را دوباره ارسال کنند. اجازه ارسال مجدد مقاله برای بار دوم در شرایط خاصی امکان پذیر است. اگر نسخه اول تایید نشد و نویسنده مایل به ارائه نسخه اصلاح شده برای ارزیابی است، توجیه ارسال مجدد مقاله باید به طور واضح برای سردبیر یا داور توضیح داده شود.

اطلاعات ساختگی، جعل و سرقت ادبی

نویسنده لازم است از هرگونه سرقت علمی پرهیز کند و به طور جدی اصول و قواعد کار علمی در زمینه پژوهش را رعایت کند. ما کلیه شرایط و ضوابط COPE را در مورد سرقت ادبی می پذیریم و در صورتی که هرگونه تلاش برای سرقت ادبی همراه با شواهد قانع کننده به اطلاع ما برسد، بر اساس فلوچارت ها و گردش کار تعیین شده در COPE عمل می کنیم.

سیاست های نشریه هنر اسلامی در مورد جعل داده ها، جعل و سرقت ادبی شامل:

اطلاعات ساختگی عبارت است از تغییر یا حذف نتایج تحقیق (داده ها) برای پشتیبانی از ادعاها، فرضیه ها، سایر داده ها و غیره. اطلاعات ساختگی می تواند شامل دستکاری داده ها، مواد یا فرآیندهای تحقیق باشد. دستکاری تصاویر یا نمایش ها به گونه ای که داده ها را مخدوش می کند نیز می تواند اطلاعات ساختگی تلقی شود.

جعل عبارت است از ایجاد و/یا افزودن داده‌ها، مشاهدات یا خصوصیات که هرگز در جمع‌آوری داده‌ها یا اجرای آزمایش‌ها رخ نداده است. برای مثال، ساختن می‌تواند هنگام «پر کردن» بقیه آزمایش‌ها رخ دهد. ادعاهای مربوط به نتایج باید بر روی مجموعه داده های کامل (همانطور که معمولاً فرض می شود) مطرح شود، جایی که ادعاهای مطرح شده بر اساس نتایج ناقص یا فرضی به نوعی جعل محسوب می شود.

سرقت ادبی، شاید رایج ترین شکل سوء رفتار تحقیقاتی باشد. پژوهشگران باید از ذکر همه منابع آگاه باشند و یادداشت برداری دقیق داشته باشند. استفاده یا نشان دادن کار دیگران به عنوان کار خودتان، سرقت ادبی است، حتی اگر ناخواسته انجام شود. هنگام بررسی اطلاعات، مانند هنگام بررسی کمک هزینه‌ها یا پیش نویس مقاله‌های ارسالی به نشریات برای بررسی همتایان، محققان باید بدانند که آنچه می‌خوانند نمی‌تواند برای اهداف خود استفاده شود، زیرا تا زمانی که اثر منتشر نشده یا در دسترس عموم قرار گیرد نمی‌توان به آن استناد کرد. موارد سرقت ادبی عبارتند از موارد زیر اما محدود به آنها نیست:

  • کپی کردن مستقیم متن از منابع دیگر.
  • کپی کردن ایده ها، تصاویر، و یا داده ها از منابع دیگر.
  • استفاده مجدد از متن انتشارات قبلی خود.
  • استفاده از یک ایده از منبع دیگری با کمی تغییر زبانی.
  • درج نام نویسندگان و محققینی که هیچ نقشی در مقاله ندارند.
  • دستاورد و نتایج تحقیقات دیگران را به خود نسبت دادن.
  • بیان نتایج نادرست بر خلاف یافته های علمی و یا تحریف نتایج تحقیق.

تمامی مقالات در نشریه هنر اسلامی قبل از انتشار مورد بررسی قرار می گیرند و اگر اطلاعات ساختگی، جعل و سرقت ادبی مشاهده شود از دستورالعمل منشور اخلاقی انتشارCOPE  پیروی خواهیم کرد. اگر اطلاعات ساختگی، جعل و سرقت ادبی در طول فرآیند داوری همتا تشخیص داده شود، ممکن است مقاله ارسالی رد شود. اگر اطلاعات ساختگی، جعل و سرقت ادبی پس از انتشار تشخیص داده شود، حق صدور یک اصلاحیه و یا سلب اعتبار مقاله را برای خود محفوظ می داریم. ما همچنین این حق را برای خود محفوظ می دانیم که به موسسات نویسندگان در مورد اطلاعات ساختگی، جعل و سرقت ادبی چه قبل و چه بعد از انتشار اطلاع دهیم.

ثبت مقاله با ارسال ایمیل در وب سایت نشریه به اطلاع تمامی نویسندگان می رساند. بدیهی است در صورتی که نویسندگان مقاله نقشی در نگارش مقاله نداشته باشند و نام آنها ذکر نشده باشد، درج نام نویسنده در مقاله نقش اصلی وی در نگارش مقاله محسوب می شود. لازم است سریعاً اطلاعات دریافتی از طریق ایمیل اطلاع رسانی شود. مسئولیت منشأ اثر بر عهده نویسندگان مقاله است. کلیه حقوق ارزیابی برای سرقت ادبی در نشریه محفوظ است.

موارد سرقت ادبی برای حفظ اعتبار و تلاش محققین بدون هیچ گونه چشم پوشی یا اغماض بر اساس سطح سرقت ادبی توسط سردبیران نشریه هنر اسلامی مورد مطالعه قرار می گیرد و به صورت قانونی به شرح زیر پیگیری می شود:

  • مقاله تایید نمی شود و در صورت انتشار در سایت نشریه هنر اسلامی محو می شود.
  • نام نویسندگان در فهرست سیاه مجلات ناشر درج خواهد شد.
  • توسط مراجع قانونی و قضایی واجد شرایط پیگرد قانونی خواهد داشت.
  • با نوشتن نامه رسمی، فایل سرقت ادبی با سایر مجلات مرتبط داخلی و خارجی به اشتراک گذاشته می شود.
  • با ارسال نامه رسمی به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، پایگاه‌های اطلاعاتی، دانشگاه‌ها، موسسات و مجلات و یا هر جا که نویسنده از هزینه چاپ این مقاله استفاده کرده باشد، از روند کار مطلع می‌شوند.

 

 

 

تعارض منافع

تضاد منافع به هر موردی که در تداخل، و یا به طور منطقی امکان تداخل با ارائه کامل و هدفمند، بررسی دقیق، تصمیم گیری سردبیری یا انتشار مقالات پژوهشی و یا غیر پژوهشی ارائه شده به نشریه مطالعات هنر اسلامی منتشر شده توسط موسسه مطالعات هنر اسلامی باشد اطلاق می گردد. تضاد منافع هنگامی وجود دارد که قضاوت حرفه ای در رابطه با منافع اولیه (اعتبار پژوهش) تحت تاثیر منافعی ثانویه قرار گیرد. هیچ چیز غیر اخلاقی در مورد منافع متقابل وجود ندارد اما باید به روشنی بیان گردد. تمام نویسندگان باید تمامی تضاد منافع را در نامه همراه خود و در بخش "تضاد منافع" در هنگام ارسال اعلام کنند. هنگامی که نویسندگان هیچ گونه تضاد منافعی ندارند، باید به این صورت بیان شود: "نویسنده یا نویسندگان اعلام می دارند که هیچ تضاد منافعی در رابطه با  نویسندگی و یا انتشار این مقاله ندارند." ممکن است ویرایشگر اطلاعات بیشتری در رابطه با تضاد منافعی درخواست نماید. ویراستاران و داوران نیز ملزم به اعلام هر گونه تضاد منافع هستند و اگر تضاد منافعی وجود داشته باشد از روند داوری مطالعه حذف خواهند شد. سیاست موسسه مطالعات هنر اسلامی این است که نباید هیچ یک از سردبیران نشریه رابطه ی مالی با  نویسندگان داشته باشند. بیان همه تضاد منافع، برای گزارش شفاف از پژوهش لازم است. عدم اعلام تضاد منافع می تواند منجر به رد فوری یک مقاله شود. اگر تضاد منافع اعلام نشده ای پس از انتشار مشخص گردد. تضاد منافع می تواند مالی، غیر مالی، حرفه ای، و یا شخصی باشد. تضاد منافع می تواند در رابطه با یک سازمان یا یک فرد بوجود آیند.

هر یک از منابع ذکر شده باید با مقاله چاپ شود. اگر نوع وضعیتی که تضاد را نشان می دهد مشکوک است، باید روشن شود، هر موردی در زمینه تعارض منافع به سردبیر یا دفتر نشریه هنر اسلامی اطلاع داده شود. نویسنده مسئول می تواند داور احتمالی مقاله را در زمان ارسال مقاله به نشریه توصیه کند. نویسندگان باید از هرگونه تضاد احتمالی یا اقدام آن در انتخاب ویراستاران و داوران اجتناب کنند. این نوع تضاد منافع نه تنها برای نویسنده مسئول اعمال می شود، بلکه شامل همه همکاران نویسنده در مقاله می شود.

نویسنده یا نویسندگان معتقد به منافع و امنیت ملی باشند و الزامات آن را در کار پژوهشی خود رعایت کنند.

نمونه‌های احتمالی تعارض منافع به شرح زیر است:

  • یکی از نویسندگان در همان موسسه یا سازمان که داور یا ویراستار ذکر شده است.
  • یکی از نویسندگان، عضو کمیته پایان نامه که داور یا ویراستار بوده است و بالعکس.
  • یکی از نویسندگان، ویراستاران یا داورانی که در مقاله دیگری هم‌نویس بوده یا در دو سال گذشته یکی از نویسندگان مقاله بوده است.

نویسندگان نباید افرادی را که می‌دانند مقاله قبلی را مطالعه کرده‌اند و فرضیه خود را مطرح کرده‌اند معرفی یا نام ببرند زیرا این حرکت با فرآیند ارزیابی پنهان مقاله به‌طور خودکار مغایرت دارد.

دست نوشته های ارسال شده توسط نویسندگان مؤسسه ما یا از هیئت داوران ما باید توسط داوران خارج از کشور بررسی شود. مقالات ارسال شده توسط داوران و کمیته تحریریه برای بررسی یا تجدید نظر و در صورت لزوم توسط نویسنده ارسال مجدد می شود.

تضاد منافع مالی

نویسنده باید منابع طرح مالی را در متن مقاله بیان کند و سپس برای ارسال آن اقدام کند.

  • تضاد منافع مالی عبارتند از (اما محدود به این موارد نیستند):
  • دریافت بازپرداخت، هزینه، بودجه، و یا حقوق و دستمزد از یک سازمان که ممکن است در هر نوع سود و زیان مالی از انتشار مقاله چه اکنون و چه در آینده سهیم باشد.
  • مالکیت سهام یا موجودی در یک سازمان که ممکن است در هر نوع سود و زیان مالی از انتشار مقاله چه الان و چه در آینده سهیم باشد.
  • مالکیت یا اقدام برای اختراع ثبت شده مربوط به محتوای مقاله مورد نظر.
  • دریافت بازپرداخت، هزینه ها، بودجه و یا حقوق و دستمزد از سازمانی که مالکیت و یا اقدام برای ثبت اختراعات مربوط به محتوای مقاله نموده است.

تضاد منافع غیر مالی

تضاد منافع غیر مالی شامل موارد سیاسی، شخصی، ایدئولوژیک، علمی و فکری است اما محدود به این موارد نمی باشد.

داوری همتا دو سوکور

نشریه هنر اسلامی از داوری بررسی همتا دوسوکور پیروی می کند که در آن نویسندگان داوران را نمی شناسند و بالعکس. نویسندگان باید به محرمانه بودن فرآیند ارزیابی احترام بگذارند و هویت خود را برای داوران فاش نکنند و بالعکس. به عنوان مثال، مقاله نباید حاوی اطلاعاتی مانند معرفی نویسنده باشد به نحوی که داور بتواند نویسنده را شناسایی کند.

نویسندگان نباید مقالات ارسالی خود را در سایت ها (اعم از مقالات یا نسخه های اولیه) منتشر کنند. زیرا داوران می توانند به راحتی هویت نویسندگان را در وب سایت ها شناسایی کنند. نویسندگان نباید افرادی را به عنوان ویراستار یا داوری که مقاله قبلی یا نسخه قبلی از مقاله آن ها را مطالعه کرده است را معرفی کنند. زیرا این آگاهی یا دانش مغایر با فرآیند بررسی همتایان دوسویه کور است.

همه مقالات پژوهشی، و بسیاری از مقاله های دیگر، که توسط نشریات موسسه مطالعات هنر اسلامی منتشر می شوند تحت فرایند داوری همتا بصورت کامل مورد داوری قرار می گیرند که این بررسی معمولا شامل بررسی توسط دو داور همتاست. با این وجود، نشریات ممکن است در فرآیندهای داوری همتا متفاوت عمل کنند. برای ملاحظه سیاست داوری همتا در مورد این نشریه، لطفا به وب سایت نشریه هنر اسلامی مراجعه کنید.

تمام مقالات ارسالی به نشریه هنر اسلامی توسط سردبیر مورد ارزیابی قرار می گیرد و ایشان تصمیم میگیرند که آیا مقاله برای داوری همتا مناسب است یا خیر. در صورتی که سردبیر جزو نویسندگان باشد، یا هرگونه تضاد منافع در قبال هر مقاله ارسالی داشته باشد و یا هر گونه منافع متقابل دیگری در مورد مقاله ارسالی خاصی داشته باشد، یکی دیگر از اعضای هیئت تحریریه برای پذیرش مسئولیت نظارت بر داوری همتا اختصاص می یابد. مقالات ارسالی که مناسب تشخیص داده می شوند توسط کارشناسان مستقل  برای داوری همتا ارسال می شوند. سردبیران بر اساس گزارش داوران تصمیم اتخاذ خواهند نمود و این گزارش ها همراه با تصمیم سردبیر درباره مقاله به نویسندگان ارسال خواهد شد. نویسندگان باید توجه داشته باشد که حتی در کنار یک گزارش مثبت، نگرانی های مطرح شده  توسط داوران دیگر ممکن است اساسا مقاله را تضعیف کند و در نتیجه باعث رد شدن مقاله گردد. تمامی نشریات منتشر شده توسط موسسه مطالعات هنر اسلامی از یک رویه دو سو کور برای داوری استفاده میکنند. هم نویسندگان و هم داوران ناشناس باقی می مانند.

دقت، درستی

در نهایت مسئولیت کل محتوای مقاله ارسالی به نشریه هنر اسلامی بر عهده نویسندگان می باشد. نویسندگان وظیفه دارند دیدگاهی دقیق از تحقیق انجام شده و همچنین، بحثی را جهت نشان دادن اهمیت پژوهش ارائه دهند. نویسندگان باید یافته های خود را به طور کامل گزارش کنند، نه اینکه اطلاعاتمربوط به متن یا ساختار سؤالات تحقیق را حذف کنند. صرف نظر از حمایت از نتایج مورد انتظار یا متضاد بودن، نتایج باید گزارش شود. نویسندگان باید ویژگی‌ها یا مشخصات مرتبط تحقیق، یافته‌ها و تفسیر خود را دقیقاً ارائه دهند. پیشنهادها، نظریه‌ها، روش‌ها، طرح‌های نمایه‌سازی شده و پژوهشی بنیادی مرتبط با یافته‌ها و تفاسیر آن‌ها باید آشکار و ارائه شوند.

مقاله باید حاوی جزئیات و منابع کافی باشد، به نحوی که محققین برای تکرار تحقیق به مجموعه اطلاعات مشابه دسترسی داشته باشند. در صورتی که نویسنده متوجه اشتباه یا بی احتیاطی مهمی شود، باید فوراً به سردبیر و روند کار اطلاع دهد تا با اصلاح یا بازبینی مقاله همکاری کند. اگر نویسنده یا نشریه توسط شخص ثالث متوجه شود که مقاله منتشر شده دچار یک خطای تاریخی است، نویسنده مسئولیت تصحیح مقاله اصلی یا بازبینی مقاله و همچنین ارائه شواهد برای ویرایشگر بر اساس دقت و صحت را بر عهده دارد.

نویسندگی

تمامی نویسندگان ذکر شده در مقاله پژوهشی باید در نگارش آن دخالت داشته باشند تا پاسخگوی نتایج باشند. نویسندگی مطالب باید متناسب با اطلاعات نویسندگان مختلف به اشتراک گذاشته شود. نویسندگان باید مسئولیت و اعتبار کاری که شامل اعتبار تألیف یا تصنیف است، فقط در قبال کاری که عملاً انجام داده اند یا کمک کرده اند را بپذیرند. نویسندگان معمولاً باید نام دانشجو را به عنوان نویسنده اصلی در مقاله با چندین نویسنده که از پایان نامه یا پایان نامه دانشجو اقتباس کرده اند ذکر کنند. نویسنده مسئولی که مقاله را به نشریه ارسال می کند باید یک برگه یا یک نسخه از مقاله را برای همه نویسندگان دیگر ارسال کند تا جهت ارسال مقاله و چاپ رضایت آن ها را دریافت کند.

حریم خصوصی

نویسندگان مسئول حفظ و حمایت از حریم خصوصی، کرامت انسانی، آزادی در پژوهش هستند. مقالات مرتبط با امور انسانی (مطالعات میدانی، شبیه سازی، مصاحبه) باید مطابق با ضرورت های مقررات حریم خصوصی نویسندگان انجام شود.

اصلاحات به موقع

نویسندگان باید به سرعت و به طور مناسب برای بازنگری و اصلاح مقالات اقدام کنند. اگر نویسنده نمی تواند قبل از مهلت مقرر (حداکثر یک ماه) اقدام کند، باید فوراً برای تمدید یا امتناع از فرآیند ارزیابی با سردبیر تماس بگیرد

شناسه منحصر به فرد

 (ORCID) شناسه آزاد پژوهشگران و نویسندگان (پژوهشگر آزاد و ID مولف) تلاشی غیر انتفاعی و انجمن-محور برای ارائه یک رجیستری از شناسه محقق منحصر به فرد و یک روش شفاف از ارتباط فعالیت های تحقیقاتی و نتایج به این شناسه است. اسکوپID  نویسنده، دیگر شناسه منحصر به فرد است. نشریه مطالعات هنر اسلامی استفاده از این شناسه های منحصر به فرد را برای شناسایی افرادی که به ژورنال ها مقاله ارسال میکنند و یا کسانی که به عنوان داوران برای بررسی مقالات ارسالی انتخاب میشوند تشویق میکند. اعضای تیم تحریریه ژورنال ها دارای شناسه منحصر به فرد خود در پروفایل شان هستند.

 استناد

مقالات پژوهشی و غیر پژوهشی (به عنوان مثال: نظری، مرور و نقد و بررسی) باید متون مناسب و مرتبطی در حمایت از ادعاهای ارائه شده در مقاله داشته باشند. خود استنادی بیش از حد و نامناسب و یا تلاش هماهنگ میان نویسندگان مختلف تا به طور کلی به خود استناد کنند شدیدا نامناسب است.
نویسندگان باید هنگام آماده سازی مقاله خود دستورالعمل های زیر را در نظر بگیرید:

  • نویسندگان نباید منابعی را که مطالعه نکرده اند مورد استناد قرار دهند.
  • هر مطلبی در مقاله که به اطلاعات منابع خارجی متکی اند باید استناد کنند. (به این معنی که ایده ها و یا یافته ها ی خود نویسنده و یا دانش عمومی نباشد)
  • نویسندگان نباید به اقتباس های اثر اصلی استناد کنند. برای مثال، آنها باید از مقاله اصلی به جای یک مقاله مروری که به نقل ازمقاله اصلی نقل کرده استناد کنند.
  • نویسندگان باید اطمینان حاصل کنند که استنادشان دقیق است (یعنی باید مطمئن باشند که نقل قولشان از اظهارات شان در مقاله حمایت میکند و نباید کار دیگری را که از نظر نویسنده حمایت نکند را با استناد به آن نادرست جلوه دهند).
  • نویسندگان ترجیحا نباید به انتشارات خود و یا دوستان، همکاران، و موسسات خود استناد کنند.
  • نویسندگان نباید تنها به مقالات یک کشور استناد کنند.
  • نویسندگان نباید برای اثبات یک نکته از تعداد بیشماری استناد استفاده کنند.
  • در حالت ایده آل، نویسندگان باید به منابعی استناد کنند که تحت داوری همتا قرار گرفته باشند.

 انتشار تکراری

هر مقاله ای که به  نشریه مطالعات هنر اسلامی ارسال میشود باید نسخه اصلی باشد و مقاله و یا بخش های مهمی از آن، نباید در دست بررسی توسط نشریه دیگری باشد. در هر صورت، هنگامی که احتمال همپوشانی یا تکرار تقلید وجود داشته باشد، از نویسندگان می خواهیم که شفاف و صریح باشند. نویسندگان باید هرگونه انتشار دارای همپوشانی احتمالی را اعلام کنند و در صورت امکان این فایل ها را به پیوست مقاله آپلود کنند. هر گونه انتشار دارای همپوشانی باید ذکر شود. هر مقاله منتشر نشده و در حال چاپ اگر مورد استناد قرار گیرد یا مربوط به ارزیابی توسط سردبیر یا داوران باشد، در صورت درخواست سردبیر باید در دسترس قرار گیرد. موسسه مطالعات هنر اسلامی، حق قضاوت در مورد نشریاتی که به طور بالقوه با هم تداخل دارند و یا اضافی هستند را بصورت مورد به مورد برای خود محفوظ میداند.
به طور کلی، مقاله ارائه شده نباید به طور رسمی در هیچ ژورنال یا در هر شکل قابل استناد دیگری منتشر شده باشد. اگر در هنگام ارسال، این مسئله توجیه و روشن شد، بصورت استثنا انتشار در قالب پوستر یا ارائه کنفرانسی وجود دارد.

سرور قبل از چاپ و مخازن سازمانی/ نویسندگان

ارسال یک نسخه از مقاله به سرور قبل از چاپ مانند ArXiv، BioRxiv ،  Peer J PrePrints، یا پلتفرم های مشابه (هم تجاری و هم غیر تجاری) به عنوان انتشار مجدد در نظر گرفته نمی شود. ژورنال های منتشر شده توسط موسسه مطالعات هنر اسلامی همچنین نسخه هایی که در وب سایت شخصی و یا سازمانی یک نویسنده نوشته شده است  را تحت داوری قرار خواهد داد.

 

منشور اخلاقی پژوهشی برای ویراستاران

آیین نامه اخلاق انتشارCOPE  برای ویراستاران نشریه هنر اسلامی

همه ویراستاران نشریه هنر اسلامی به آیین نامه اخلاق انتشار COPE پایبند هستند. در این راستا، ویراستاران نشریه هنر اسلامی متعهد هستند:

  • ویراستاران نشریه هنر اسلامی مجموعه ای از حداکثر استانداردهای آیین نامه اخلاق انتشار COPE را ارائه می دهند که از همه داوران و نویسندگان انتظار می رود به آن پایبند باشند (و شکایات علیه اعضایی که از آن پیروی نکرده اند بررسی خواهد شد).
  • ویراستاران نشریه هنر اسلامی در پاسخ به درخواست‌های همه اعضای نشریه هنر اسلامی برای راهنمایی در مورد طیف وسیعی از مسائل اخلاقی پیچیده‌تر، بهترین دستورالعمل‌ها را تهیه کردند.

استقلال(آزادی)

ویراستاران باید استقلال و آزادی در کار خود را حفظ کنند و مطمئن شوند که نویسندگان برای نوشتن آزادی عمل دارند. ویراستاران مسئول پذیرش یا رد مقالاتی هستند که معمولاً به ایده و توصیه داوران بستگی دارد، ضمناً مقالاتی که از نظر ویراستاران نامناسب هستند احتمالاً بدون ارزیابی داوران رد می شوند.

عدم تعصب

ویراستاران باید امتیاز موقعیت و شرایط خود را به صورت محرمانه و سازنده بی طرفانه حفظ کنند. ویراستاران وظیفه بررسی مقاله را فقط بر اساس شایستگی های علمی بر عهده دارند. ویراستاران باید بی طرفانه و بدون حمایت شخصی یا ایدئولوژیک عمل کنند.

تعارض منافع

ویراستاران باید از هر اقدامی که غیر معقولانه تضاد منافع خود را افزایش می دهد، اجتناب کنند. به عنوان مثال، برای جلوگیری از تضاد احتمالی مزایا، ویرایشگر مجاز به انتشار مقاله ای نیست که به وضوح شناسایی، بازبینی یا تا حدی بررسی نشده باشد. مسئولیت، اختیار نوشتن و ویرایش هر مقاله توسط سردبیر نشریه، باید توسط سردبیر به شخص واجد شرایط دیگری مانند سردبیر قبلی یا یکی از اعضای هیئت تحریریه ارائه شود. اعمال ملاحظات کتبی در مقاله توسط نویسنده یا ویراستار به هر شکلی قابل قبول نیست.

ویراستاران باید از هرگونه مطالعه مقاله ای که با تضاد منافع واقعی یا بالقوه آن ها در تضاد است، اجتناب کنند. تضادی که ناشی از روابط رقابتی، مشارکتی، مالی یا سایر روابط با سایر شرکت ها، سازمان ها یا مؤسسات مرتبط با مقاله است.

نمونه های مربوط به روابطی که تضاد منافع ویراستار یا نویسنده را نشان می دهد عبارتند از:

  • نویسنده و ویراستار هر دو در یک مؤسسه استخدام شده اند.
  • ویراستار یکی از اعضای کمیته پایان نامه نویسنده بوده است و یا بالعکس.
  • ویراستار و نویسنده در حال حاضر در مقاله دیگری همکار هستند یا در دو سال گذشته در مقاله ای همکار بوده اند.

محرمانه بودن

ویراستاران و هیئت تحریریه‌های آن‌ها مجاز به افشای اطلاعات مرتبط با مقاله به غیر از داوران و نویسندگان نیستند. رویه های رسمی و قانونی باید برای حفظ محرمانه بودن فرآیند ارزیابی تعیین شوند. از ویراستاران انتظار می رود که از محرمانه بودن فرآیند بررسی همتا دوسوکور و عدم افشای اطلاعات که ممکن است هویت نویسندگان را برای داوران آشکار کند و بالعکس، اطمینان حاصل کنند. ناشناس بودن داوران تنها زمانی نقض می شود که داوران به ویراستاران اجازه دهند هویت خود را فاش کنند.

ویراستاران باید مطمئن شوند که هیئت تحریریه‌هایشان با آن ها سازگار و هماهنگ است. برخی از بخش‌های مقاله ارسالی که منتشر نشده است، بدون اجازه کتبی نویسنده مجاز به استفاده در تحقیقات شخصی ویراستار نیست. ایده ها یا اطلاعات محرمانه ای که از طریق ارزیابی مقاله به دست آمده اند باید به صورت خصوصی حفظ شوند تا در جهت منافع خصوصی مورد استفاده قرار نگیرند.

کیفیت ارزیابی

معمولاً از دو داور دعوت می شود تا نظر خود را در مورد یک مقاله بیان کنند. ویراستار باید همه مقالات را به صورت کیفی ارزیابی کند. ممکن است ویراستار به ندرت یک مقاله ارزیابی شده را قبل از ارسال به نویسنده ویرایش کند (مثلاً برای حذف عبارتی که هویت داور را آشکار می کند یا مقاله ارزیابی شده را در صورتی که مناسب نباشد ارسال نمی کند. رتبه‌بندی‌ها و امتیازات کیفیت ارزیابی و همچنین سایر ویژگی‌های عملکردی به‌طور دوره‌ای توسط سردبیر ارزیابی می‌شوند تا از عملکرد بهینه نشریه اطمینان حاصل شود. این امتیازات و رتبه بندی ها باید به تصمیم گیری در زمینه انتصاب مجدد تیم داوری کمک کند. اطلاعات فردی باید برای ویراستاران قابل دسترسی باشد و محرمانه نگهداری شود.

ارزیابی به موقع

برای تضمین ارزیابی مقالات و پاسخ سریع به درخواست نویسندگان در مورد وضعیت ارزیابی در مهلت تعیین شده (حداکثر یک هفته پس از دریافت مقاله) ویراستاران باید از ارزیابی اولیه و انتخاب داور استفاده کنند.

کیفیت تصمیم گیری

ویراستاران مسئول تشریح تصمیمات هیئت تحریریه برای نویسندگان و مقالات آن ها هستند. ویراستاران باید نامه‌هایی با کیفیت بالا بنویسند که این نامه‌ها شامل ترکیبی از پیشنهادات داوران و توصیه های اضافی برای سایر نویسندگان باشد. ویراستاران نباید نتیجه تصمیم را در قالب نامه بدون توضیح به توصیه ها و پیشنهادات بازبینی کننده پیوست کنند.

دقت و درستی

از آنجایی که ویراستار شواهد قانع‌کننده‌ای را از یک داور در مورد رد صلاحیت یک مقاله منتشر نشده دریافت ‌کند، باید این روند را به نویسنده اطلاع دهد. اگر شواهد مشابهی در مورد یک مقاله منتشر شده بود، سردبیر باید اصلاحیه اضطراری را منتشر کند، پیش نویس مقاله را برگشت بزند و موارد مرتبط را با یادداشت های دیگر به طور مناسب بیان کند.

اختیارات و مسئولیت ها

سردبیر نشریه مسئول اختیارات و مسئولیت نهایی نشریه است. ایشان باید به ساختار نشریه (مانند خوانندگان، نویسندگان، داوران، سردبیران، کارکنان هیئت تحریریه) احترام بگذارد و تمام تلاش خود را برای حفظ محتوای واقعی و صادقانه نشریه و همچنین، بهبود مستمر روند ارزیابی مقالات انجام دهد. سردبیر باید اعضای هیئت تحریریه را به صورت کتبی انتخاب کند و مسئولیت آن ها را تعیین کند و اقدامات آن ها را به طور منظم ارزیابی کند.

عملکرد

سردبیر باید شاخص عملکرد نشریه را طراحی کند. نشریه بر آن است که بر اساس ممیزی سالانه مربوط به سطح پذیرش، فواصل انتشار، درصد مقالات ارسالی برای بازنگری و ویرایش خارجی و همچنین اطلاعات آماری منتشر شود. نمایه های نشریه باید عملکرد نشریه را برای ارزیابی مقالات همراه با فرآیندهای انتشار بهبود بخشد.

 

منشور اخلاقی پژوهشی برای داوران

آیین نامه اخلاق انتشارCOPE  برای داوران نشریه هنر اسلامی

همه اعضای داوران نشریه هنر اسلامی به آیین نامه اخلاق انتشار COPE پایبند هستند.

ارتباط متقابل

ارزیابی و مطالعه فعالیت‌های حرفه‌ای برای نشریاتی محسوب می شود که برای مطالعه حرفه ای ارزش قائل شده‌اند. معمولاً انتظار می رود پژوهشگرانی که مقالات خود را به یک نشریه ارسال می کنند، نتیجه ارزیابی نشریه برای مقاله خود را بپذیرند.

حق امتناع و رد

امتناع یا رد ارزیابی مقاله بر اساس زمان یا وضعیت ضروری است. برای مثال، داوری که صلاحیت کافی برای بررسی یک مقاله تحقیقاتی را ندارد، باید از ارزیابی مقاله خودداری کند. با توجه به تعارض منافع، داوران باید از ارزیابی خودداری کنند. اگر از داوران خواسته شود که مقاله ای را که قبلا ارزیابی شده است ارزیابی کنند، آن ها باید جزئیات ارزیابی اولیه را به سردبیر اطلاع دهند، مگر اینکه از آن ها خواسته شود که مقاله مجددا ارزیابی شوند.

بررسی همتا دوسوکور

داوران باید از ارزیابی مقالاتی که قبلاً در نسخه اول  داوری مورد بررسی همتا دوسوکور قرار گرفته است، خودداری کنند. اگر داوری از هویت نویسنده یا نویسندگان آگاه باشد، به طور طبیعی در ارزیابی مقاله نقش خواهد داشت. همچنین، داوران، باید از نوشتن، گفتن و انجام هر چیزی که هویت آن ها را برای نویسنده آشکار می کند، اجتناب کنند.

تعارض منافع

به طور کلی، داوران باید از ارزیابی مقالاتی که فکر می‌کنند در تضاد منافع مانند منافع مالی، سازمانی و شخصی مشترک یا هرگونه ارتباط با شرکت‌ها، مؤسسات یا افراد مرتبط با مقاله خودداری کنند. این تضاد باید برای ویراستار روشن شود تا سطحی مناسب از ارزیابی را تعیین کند. به عنوان مثال، موقعیتی وجود دارد که داور در حال ویرایش و ارزیابی یک مقاله مشابه در آن نشریه یا مقاله دیگر همراه با یک مقاله تحقیقاتی مشابه است، به خاطر داشته باشید که در فرآیند بررسی همتا دو سوکور، چون داوران نویسندگان را نمی شناسند. بعید است که داوران از تضاد منافع در میان نویسندگان آگاه باشند. بنابراین، آن ها از طریق این تعارضات محدود نمی شوند. در صورتی که داوران از چنین تضادهایی آگاه شوند، باید سردبیر نشریه را مطلع سازند.

عدم تعصب

داوران باید مقالات را به صورت منصفانه و حرفه ای ارزیابی کنند و به آن ها توصیه می شود که از هرگونه سوگیری شخصی در بررسی های خود اجتناب کنند.

محرمانه بودن

داوران باید به محرمانه بودن فرآیند ارزیابی احترام بگذارند. تشخیص محرمانه بودن یا نبودن این مقاله بسیار مهم است. داوران نباید در مورد مقاله با کسی به جز ویراستار صحبت کنند و اجازه ندارند اطلاعات مقاله را به شخص دیگری منتقل کنند. در صورت مشکوک شدن به کار اشتباهی، داوران باید به صورت محرمانه به سردبیر اطلاع دهند و نگرانی خود را تا اعلام رسمی به سایر بخش ها اعلام نکنند.

دقت و درستی

برای ارزیابی مقاله و بیان پیشنهادات به نویسنده (نویسندگان)، داوران باید همیشه بدانند که ارزیابی بر بررسی داوری تأثیر می‌گذارد. داوران باید با نویسندگان در مورد موارد مربوط به مقاله خود صادق باشند. داوران باید به اندازه کافی بررسی علمی خود را تعریف و پشتیبانی کنند و به این معنی است که باید جزئیات و اطلاعات کافی را برای سردبیر ارائه کنند تا نتیجه داوری خود را برای نویسنده توجیه کنند. داوران نمی توانند دوقطبی باشند، به عنوان مثال، از یک سو، ارزیابی های بسیار دوستانه و صمیمی در مواجهه با نویسنده داشته باشند و از سوی دیگر، ارزیابی بسیار سختگیرانه در بحث حضوری با سردبیر داشته باشند.

داوری به موقع

داوران باید در ارزیابی و بررسی خود به سرعت عمل کنند. اگر داوری نتواند وظیفه خود را در یک مهلت تعیین شده (حداکثر یک ماه) بررسی کند، باید برای تمدید زمان بازبینی یا انتخاب داور جدید، با سردبیر ارتباط برقرار کند.

 

منشور اخلاقی انتشارات COPE از رویکرد و بهترین عملکرد ها

ویراستاران

ویراستاران نشریه هنر اسلامی در قبال هر چیزی که در نشریه منتشر می شود، پاسخگو است.

  • تلاش برای پاسخگویی به نیازهای خوانندگان و نویسندگان؛
  • تلاش برای بهبود مداوم محتوای نشریه خود؛
  • در نظر گرفتن فرآیندهایی برای اطمینان از کیفیت مطالبی که در نشریه منتشر می شود؛
  • دفاع از آزادی بیان؛
  • حفظ صحت سوابق تحصیلی؛
  • جلوگیری از به خطر انداختن استانداردهای فکری و اخلاقی نیازهای تجاری؛
  • انتشار اصلاحات، شفاف سازی، بازپس گیری و عذرخواهی در صورت نیاز.

بهترین عملکرد برای ویراستاران شامل:

  • جستجوی فعالانه نظرات نویسندگان، خوانندگان، داوران و اعضای هیئت تحریریه درباره راه‌های بهبود فرآیندهای نشریه خود.
  • تشویق و آگاهی از تحقیق در مورد بررسی و انتشار و ارزیابی مجدد دوره های نشریه در پرتو یافته های جدید.
  • اتخاذ فرآیندهایی که صحت، کامل بودن و وضوح گزارش تحقیق از جمله ویرایش فنی و استفاده از دستورالعمل ها و چک لیست های مناسب را تشویق می کند.
  • در نظر گرفتن یک خط مشی جهت شفافیت برای تشویق حداکثری افشای منشأ مقالات غیرتحقیقی.
  • اتخاذ سیستم‌های نویسندگی یا مشارکتی که عملکرد خوب را ترویج می‌کند (به طوری که فهرست‌ها به طور دقیق نشان می‌دهند که چه کسی کار را انجام داده است) و از رفتار نادرست (مانند نویسندگان گمنام و مهمان) جلوگیری می‌کند.
  • اطلاع رسانی به خوانندگان در مورد اقدامات انجام شده برای اطمینان از اینکه مقالات ارسالی از اعضای هیات تحریریه یا کارکنان نشریه ارزیابی عینی و بی طرفانه دریافت کنند.

روابط با نویسندگان

  • تصمیم ویراستاران برای پذیرش یا رد مقاله برای چاپ باید بر اساس اهمیت، اصالت و وضوح مقاله و اعتبار مطالعه و ارتباط آن با موضوع نشریه باشد.
  • ویراستاران نباید تصمیمات خود را برای پذیرش مقالات ارسالی تغییر دهند، مگر اینکه موارد جدی در مورد ارسال مقاله شناسایی شود.
  • ویراستاران جدید نباید تصمیمات مربوط به انتشار مطالب ارسالی توسط ویرایشگر قبلی را نادیده بگیرند، مگر اینکه موارد جدی شناسایی شود.
  • شرحی از فرآیندهای بررسی همتا باید منتشر شود و ویراستاران باید آماده باشند تا هرگونه انحراف مهم از فرآیندهای توصیف شده را توجیه کنند.
  • مجلات باید مکانیزمی اعلام شده برای نویسندگان برای استیناف علیه تصمیمات سرمقاله داشته باشند.
  • ویراستاران باید راهنمایی هایی را برای نویسندگان در مورد هر چیزی که از آن ها انتظار می رود منتشر کنند. این راهنما باید به طور منظم به روز شود و باید به این کد ارجاع یا پیوند داده شود.
  • ویراستاران باید در مورد معیارهای نویسندگی و/یا افرادی که باید به عنوان مشارکت کننده با رعایت استانداردهای حوزه مربوطه فهرست شوند، راهنمایی ارائه دهند.
  • بررسی منظم دستورالعمل های نویسنده و ارائه پیوندهایی به دستورالعمل های مربوطه.
  • انتشار منافع رقابتی مربوطه برای همه مشارکت‌کنندگان و انتشار اصلاحات در صورتی که علایق رقیب پس از انتشار آشکار شود.
  • حصول اطمینان از اینکه داوران مناسب برای مقاله ‌ها انتخاب شده‌اند (یعنی افرادی که قادر به قضاوت در مورد کار پژوهشی هستند و فارق از رد صلاحیت‌های رقیبان هستند).
  • احترام به درخواست های نویسندگان مبنی بر اینکه یک فرد نباید مقالات را بررسی کند، در صورتی که این درخواست ها مستدل و عملی باشد.
  • انتشار جزئیات نحوه رسیدگی به موارد مشکوک به سوء رفتار انتشار.
  • انتشار تاریخ ارسال و پذیرش مقالات.

ویراستاران باید در مورد هر چیزی که از آن ها انتظار می رود، از جمله نیاز به رسیدگی محرمانه مطالب ارسالی، به داوران راهنمایی کنند. این راهنمایی باید به طور منظم به روز شود.

ویراستاران باید از بازبینان بخواهند که قبل از موافقت با بررسی یک ارسال، هرگونه علایق رقیب احتمالی را افشا کنند.

ویراستاران باید سیستمی داشته باشند تا اطمینان حاصل کنند که هویت داوران همتا محافظت می‌شود، مگر اینکه از سیستم بازبینی باز که به نویسندگان و داوران اعلام شده است، استفاده کنند.

بهترین عملکرد برای ویراستاران عبارتند از:

  • تشویق داوران به اظهار نظر در مورد سؤالات اخلاقی و سوء رفتار احتمالی تحقیق و انتشار ناشی از مقاله های ارسالی (مانند طراحی تحقیقات غیراخلاقی، جزئیات ناکافی در مورد دستکاری و ارائه نامناسب داده‌ها)
  • تشویق داوران به اظهار نظر در مورد اصالت مطالب ارسالی و هوشیاری نسبت به انتشار مجدد و سرقت ادبی.
  • در نظر گرفتن ارائه ابزارهایی برای شناسایی نشریات مرتبط (به عنوان مثال پیوند به مراجع ذکر شده و جستجوهای کتابشناختی)
  • ارسال نظرات داوران به طور کامل برای نویسندگان، مگر اینکه حاوی اظهارات توهین آمیز یا افتراآمیز باشد.
  • به دنبال قدردانی از کمک داوران به نشریه.
  • تشویق مؤسسات دانشگاهی به شناسایی فعالیت های بازبینی همتا به عنوان بخشی از فرآیند علمی.
  • نظارت بر عملکرد داوران همتا و برداشتن گام هایی برای اطمینان از اینکه این از استاندارد بالایی برخوردار است.
  • توسعه و نگهداری پایگاه داده ای از داوران مناسب و به روز رسانی آن بر اساس عملکرد داوران.
  • توقف استفاده از داورانی که به طور مداوم نقدهای بی ادبانه، بی کیفیت یا دیرهنگام ارائه می کنند.
  • حصول اطمینان از اینکه پایگاه اطلاعات داوران جامعه کاملی را تشکیل می دهند و در صورت نیاز، داوران جدیدی را اضافه شود.
  • استفاده از طیف وسیعی از منابع (نه فقط مخاطبین شخصی) برای شناسایی داوران جدید بالقوه (مانند پیشنهادات نویسنده، پایگاه های داده کتابشناختی)
  • پیروی از نمودار جریان COPE در موارد مشکوک به سوء رفتار داوران.

 روابط با اعضای هیئت تحریریه

ویراستاران باید دستورالعمل هایی را به اعضای هیئت تحریریه جدید ارائه دهند و اعضای فعلی را در مورد سیاست ها و تحولات جدید آگاه کنند.

بهترین رویکرد ویراستاران در ارتباط با اعضای هیئت تحریریه عبارتند از:

داشتن خط مشی هایی برای رسیدگی به مطالب ارسالی اعضای هیئت تحریریه برای اطمینان از بررسی بی طرفانه.

شناسایی اعضای هیئت تحریریه واجد شرایط مناسب که می توانند فعالانه در توسعه و مدیریت خوب نشریه کمک کنند.

بررسی منظم ترکیب هیئت تحریریه و ارائه راهنمایی واضح به آن ها در مورد مسئولیت و وظایف مورد انتظار از آن ها، که شامل موارد زیر می باشد:

  • حمایت و ترویج نشریه.
  • جست‌جوی بهترین نویسندگان و بهترین آثار (مثلاً از چکیده‌های جلسه) و تشویق فعالانه ارسال‌ها.
  • بررسی مطالب ارسالی به نشریه.
  • پذیرش کمیسیون برای نوشتن سرمقاله، بررسی و تفسیر مقالات در حوزه تخصصی خود.
  • حضور و مشارکت در جلسات هیئت تحریریه.
  • مشاوره دوره ای با اعضای هیئت تحریریه (به عنوان مثال یک بار در سال) برای ارزیابی نظرات آن ها در مورد عملکرد نشریه ، اطلاع رسانی به آن ها از هرگونه تغییر در سیاست های نشریه و شناسایی چالش های آینده.

 فرآیند ویرایش و بررسی همتایان

ویراستاران باید تلاش کنند تا اطمینان حاصل کنند که بررسی همتا در نشریه آن ها منصفانه، بی طرفانه و به موقع است.

ویراستاران باید سیستم هایی داشته باشند تا اطمینان حاصل کنند که مطالب ارسال شده به نشریه آن ها در حین بررسی محرمانه باقی می ماند.

بهترین رویکرد ویراستاران برای بررسی همتایان عبارتند از:

  • حصول اطمینان از اینکه افراد درگیر در فرآیند تحریریه (از جمله خودشان) آموزش کافی دریافت می کنند و از آخرین دستورالعمل ها، توصیه ها و شواهد در مورد بررسی همتایان و مدیریت نشریه مطلع می شوند.
  • در مورد تحقیق در مورد بررسی همتایان و پیشرفت های تکنولوژیکی مطلع باشید.
  • اتخاذ روش‌های بررسی همتا که به بهترین وجه برای نشریه آن ها و جامعه پژوهشی که در آن خدمت می‌کند مناسب است.
  • بررسی دوره‌ای شیوه‌های بررسی همتایان برای دیدن اینکه آیا امکان بهبود وجود دارد یا خیر؟
  • ارجاع موارد مشکل‌ساز به  COPE، به‌ویژه زمانی که سؤالاتی پیش می‌آید که در نمودارهای COPE به آن ها پرداخته نشده است، یا مشکوک به انواع جدیدی از تخلفات انتشار است.
  • با در نظر گرفتن انتصاب یک بازرس برای قضاوت در مورد شکایاتی که در داخل قابل حل نیست. 

تضمین کیفیت

ویراستاران باید تمام اقدامات معقول را برای اطمینان از کیفیت مطالبی که منتشر می کنند انجام دهند، با توجه به این که نشریات و بخش های درون آن دارای اهداف و استانداردهای متفاوتی خواهند بود.

بهترین روش برای ویراستاران عبارتند از:

داشتن سیستم‌هایی برای شناسایی داده‌های جعلی (مثلاً تصاویر عکاسی دستکاری شده یا متن سرقت‌شده) چه برای استفاده‌های معمولی و چه در صورت بروز سوء ظن.

تصمیم گیری در مورد سایت نشریه بر اساس شواهد مرتبط از عواملی که کیفیت گزارش را افزایش می دهد (مانند پذیرش چکیده های ساختاریافته، به کارگیری راهنما) به جای صرفاً بر اساس دلایل زیبایی شناختی یا ترجیحات شخصی.

 حفاظت از داده های فردی

ویراستاران باید از قوانین مربوط به رازداری در حوزه خود تبعیت کنند. با این حال، صرف نظر از قوانین موجود، آن ها همیشه باید از محرمانه بودن اطلاعات فردی به دست آمده در طول تحقیقات یا تعاملات حرفه ای محافظت کنند. بنابراین، تقریباً همیشه لازم است رضایت نامه کتبی برای انتشار از افرادی که ممکن است خود را بشناسند یا توسط دیگران شناسایی شوند (به عنوان مثال از گزارش های موردی یا عکس ها) دریافت شود. ممکن است انتشار اطلاعات فردی بدون رضایت صریح امکان پذیر باشد، اگر ملاحظات منافع عمومی بیشتر از آسیب های احتمالی باشد، کسب رضایت غیرممکن است و یک فرد معقول بعید است که به انتشار اعتراض کند.

بهترین رویکرد ویراستاران برای حفاظت از داده های فردی عبارتند از:

انتشار خط مشی خود در مورد انتشار داده های فردی (مثلاً جزئیات یا تصاویر شخصی قابل شناسایی) و توضیح واضح این موضوع برای نویسندگان

توجه داشته باشید که رضایت برای شرکت در تحقیق یا تحت درمان با رضایت برای انتشار اطلاعات شخصی، تصاویر یا نقل قول ها یکسان نیست.

  • تشویق به تحقیقات اخلاق مدار.
  • ویراستاران باید تلاش کنند تا اطمینان حاصل کنند که تحقیقاتی که منتشر می کنند طبق اعلامیه پایگاه های بین المللی مورد تایید وزارت علوم و تحقیقات جمهوری اسلامی ایران برای تحقیقات پژوهشی باشد.
  • ویراستاران باید اطمینان حاصل کنند که تمام تحقیقات توسط یک نهاد مناسب (مانند کمیته اخلاق تحقیق، هیئت بررسی سازمانی) در صورت وجود تأیید شده است. با این حال، ویراستاران باید بدانند که چنین تأییدیه ای تضمین کننده اخلاقی بودن تحقیق نیست.

بهترین رویکرد ویراستاران برای حفاظت از داده های فردی عبارتند از:

آمادگی برای درخواست شواهدی مبنی بر تأیید تحقیقات اخلاقی و سؤال از نویسندگان در مورد جنبه‌های اخلاقی صورتی که نگرانی‌هایی مطرح شود یا نیاز به توضیح باشد.

انتصاب یک مشاور یا پانل اخلاق نشریه برای مشاوره در مورد موارد خاص و بررسی دوره ای خط مشی های نشریه.

برخورد با تخلفات احتمالی

  • ویراستاران موظفند در صورت مشکوک بودن به تخلف و یا ارائه ادعای تخلف، اقدام کنند. این وظیفه شامل مقالات منتشر شده و منتشر نشده نیز می شود.
  • ویراستاران نباید به سادگی مقالاتی را که باعث نگرانی در مورد سوء رفتار احتمالی می شوند رد کنند. آنها از نظر اخلاقی موظف به پیگیری موارد ادعایی هستند.
  • ویراستاران باید فلوچارت های COPE را در صورت لزوم دنبال کنند.
  • ویراستاران ابتدا باید به دنبال پاسخ از کسانی باشند که مظنون به سوء رفتار هستند. اگر آنها از پاسخ راضی نیستند، باید از کارفرمایان یا مؤسسه مربوطه، یا یک نهاد مناسب (شاید یک نهاد نظارتی یا سازمان یکپارچگی تحقیقاتی ملی) بخواهند که بررسی کنند.
  • ویراستاران باید تمام تلاش های منطقی را به کار گیرند تا اطمینان حاصل کنند که تحقیقات مناسب در مورد تخلفات ادعایی انجام شده است. اگر این اتفاق نیفتد، ویراستاران باید تمام تلاش‌های منطقی را برای دستیابی به راه‌حلی برای مشکل ادامه دهند. این یک وظیفه سخت اما مهم است.

حصول اطمینان از صحت سوابق تحصیلی

  • اشتباهات، اظهارات نادرست یا گمراه کننده باید به سرعت و با توجه به اهمیت اصلاح شوند.
  • ویراستاران باید دستورالعمل های COPE را در مورد پس گیری ها دنبال کنند.

بهترین رویکرد ویراستاران برای حصول اطمینان از صحت سوابق تحصیلی عبارتند از:

  • انجام اقداماتی برای کاهش انتشارات اضافی مخفیانه
  • اطمینان از اینکه مطالب منتشر شده به طور ایمن بایگانی شده است.
  • داشتن سیستم‌هایی که به نویسندگان این فرصت را می‌دهد تا مقالات پژوهشی اصلی را به‌طور رایگان در دسترس قرار دهند

مالکیت فکری

ویراستاران باید نسبت به مسائل مالکیت معنوی هوشیار باشند و با موسسه مطالعات هنر اسلامی برای رسیدگی به نقض احتمالی قوانین و کنوانسیون های مالکیت فکری همکاری کنند.

بهترین روش برای ویراستاران عبارتند از:

اتخاذ سیستم‌هایی برای تشخیص سرقت ادبی (مانند نرم‌افزار، جستجوی عناوین مشابه) در موارد ارسالی (به طور معمول یا در صورت بروز شبهات)

حمایت از نویسندگانی که حق چاپ آنها نقض شده است یا قربانی سرقت ادبی شده اند

آمادگی برای همکاری با دانشگاه کردستان برای دفاع از حقوق نویسندگان و تعقیب متخلفان (به عنوان مثال، با درخواست بازپس گیری یا حذف مطالب از وب سایت ها) صرف نظر از اینکه نشریه آن ها دارای حق چاپ است یا خیر؟

مشوق بحث

ویراستاران باید انتقادات قانع کننده از کار منتشر شده در نشریه خود را تشویق کنند و مایل به در نظر گرفتن آنها باشند.

باید به نویسندگان مطالب انتقادی فرصت پاسخ داده شود.

مطالعاتی که نتایج منفی را گزارش می کنند نباید کنار گذاشته شوند.

بهترین روش برای ویراستاران عبارتند از:

باز بودن برای تحقیقاتی که کار قبلی منتشر شده در نشریه را به چالش می کشد

شکایات

ویراستاران باید فوراً به شکایات پاسخ دهند و باید اطمینان حاصل کنند که راهی برای شکایات ناراضی وجود دارد تا شکایات را ادامه دهند.

ویراستاران باید فوراً به شکایات پاسخ دهند و باید اطمینان حاصل کنند که راهی برای شکایات ناراضی وجود دارد تا شکایات را ادامه دهند. این مکانیسم باید در نشریه به وضوح بیان شود و باید شامل اطلاعاتی در مورد نحوه ارجاع مسائل حل نشده به COPE باشد.

ویراستاران باید از رویه مندرج در نمودار جریان COPE در مورد شکایات پیروی کنند.

ملاحظات تجاری

مجلات باید خط‌مشی‌ها و سیستم‌هایی داشته باشند تا اطمینان حاصل شود که ملاحظات تجاری بر تصمیم‌گیری‌های سرمقاله تأثیر نمی‌گذارد (مثلاً بخش‌های تبلیغات باید مستقل از بخش‌های تحریریه کار کنند).

ویراستاران باید سیاست های تبلیغاتی در رابطه با محتوای نشریه و فرآیندهای انتشار مکمل های حمایت شده را اعلام کرده باشند.

چاپ مجدد باید همانطور که در نشریه ظاهر می شود منتشر شود، مگر اینکه اصلاحی لازم باشد که در این صورت باید به وضوح مشخص شود.

 

بهترین روش برای ویراستاران عبارتند از:

انتشار یک شرح کلی از منابع درآمد نشریه خود (به عنوان مثال نسبت های دریافتی از تبلیغات نمایشی، فروش مجدد چاپ، مکمل های حمایت شده، هزینه صفحه و غیره)

حصول اطمینان از اینکه فرآیند بررسی همتایان برای مکمل‌های حمایت‌شده همانند آنچه برای نشریه اصلی استفاده می‌شود

حصول اطمینان از اینکه اقلام در مکمل های حمایت شده صرفاً بر اساس شایستگی علمی و علاقه خوانندگان پذیرفته می شوند و تصمیمات در مورد چنین مکمل هایی تحت تأثیر ملاحظات تجاری قرار نمی گیرند.

شکایات و تجدید نظر

ویراستاران باید از روشی که در نمودارCOPE  تعیین شده است پیروی کنند.

ویراستاران باید فوراً به شکایات پاسخ دهند و باید مطمئن شوند که راهی برای شکایات ناراضی وجود دارد تا شکایات را ادامه دهند.

حق چاپ و مجوز

همه مقالات تحت مجوز عوام خلاق منتشر می شوند. بنابراین، حق چاپ مقالات پذیرفته شده برای انتشار متعلق به نویسنده یا نویسندگان است. به همه نویسندگان این امکان ارائه می شود که مقالات را تحت شرایط مجوز CC BY-NC 4.0 در دسترس قرار دهند. حق چاپ در هر مقاله ای که توسط نشریه تحت مجوز CC BY-NC 4.0 منتشر شده است، توسط نویسنده ها محفوظ است. مجوز اجاره نامه مشترک خلاقانه- غیر تجاری اجازه استفاده، توزیع و تکثیر در هر رسانه را می دهد، مشروط بر اینکه اثر اصلی به درستی ذکر شده باشد و برای اهداف تجاری استفاده نشود.

نشریه « علمی- پژوهشی هنر اسلامی» تحت قوانین گواهینامۀ بین‌المللی کریتیو کامنز منتشر می‌شود. براساس این گواهینامه، نشریه اجازه اشتراک، انطباق و تخصیص مقالات منتشر شده را می‌دهد.

 CC BY

و همچنین تحت قوانین Creative Commons Attribution License پخش می گردند. (CC BY-NC 4.0). استفاده های غیر تجاری از آثار به شرط استناد صحیح به اثر اصلی مجاز است.

CC BY banner

نشریه اطلاعات صدور مجوز CC (Creative Commons license) قابل‌خواندن توسط ماشین را در ابرداده‌های مقاله قرار داده است.

نشریه اجازۀ استفادۀ مجدد یا تلفیق محتوا را طبق صدور مجوز کریتیو کامنتز می‌دهد.

نشریه به خواننده اجازۀ خواندن، بارگذاری، کپی، تکثیر، چاپ، جستجو و لینک دسترسی به متن مقالات ویژه را می‌دهد.

نشریه به نویسنده یا نویسندگان مقاله اجازه می‌دهد که بدون محدودیت حقوق مؤلفان را رعایت کنند.

نشریه به نویسنده یا نویسندگان مقاله اجازۀ نشر آثار را بدون محدودیت می‌دهد.

رضایت آگاهانه

همه نویسندگان در مقاله‌های موضوعات انسانی دارای حق حفظ حریم خصوصی هستند که نباید بدون رضایت آگاهانه نقض شود. اطلاعات شناسایی، از جمله نام، حروف اول و غیره، نباید در توضیحات، عکس‌ها یا شجره نامه‌های کتبی منتشر شود، مگر اینکه اطلاعات برای مقاصد علمی ضروری باشد و شرکت‌کنندگان (یا والدین یا قیم) رضایت آگاهانه کتبی برای انتشار بدهند. رضایت آگاهانه در این شرایط مستلزم آن است که یک شرکت‌کننده قابل شناسایی نسخه خطی نشان داده شود و قبل از انتشار رضایت خود را ارائه دهد. نویسندگان باید به این بیماران فاش کنند که آیا مطالب قابل شناسایی بالقوه ممکن است از طریق اینترنت و همچنین به صورت چاپی پس از انتشار در دسترس باشد. طبق مقررات یا قوانین محلی، رضایت شرکت‌کنندگان باید با نشریه، نویسندگان یا هر دو نوشته و بایگانی شود.

تعریف دسترسی باز

این نشریه دسترسی آزاد فوری به محتوای خود را فراهم می کند. ناشر ما، موسسه مطالعات هنر اسلامی از تعریف دسترسی آزاد بوداپست پیروی می کند:

منظور ما از «دسترسی باز» به [ادبیات پژوهشی بازبینی‌شده]، در دسترس بودن رایگان آن در اینترنت عمومی است که به هر کاربر اجازه می‌دهد متن کامل این مقالات را بخواند، دانلود کند، کپی کند، توزیع کند، چاپ کند، جستجو کند یا به آن پیوند دهد. ، آنها را برای نمایه سازی بخزانید، آنها را به عنوان داده در اختیار نرم افزار قرار دهید، یا از آنها برای هر هدف قانونی دیگری استفاده کنید، بدون اینکه موانع مالی، قانونی یا فنی به غیر از موانعی که برای دسترسی به اینترنت قابل تفکیک نیستند. تنها محدودیت در بازتولید و توزیع، و تنها نقش کپی رایت در این حوزه، باید این باشد که به نویسندگان کنترل بر یکپارچگی کارشان و حق به رسمیت شناختن و استناد به درستی داده شود.

محققان درگیر اکتشافات برای منافع عمومی هستند، اما به دلیل موانع هزینه یا محدودیت‌های استفاده اعمال شده توسط ناشران دیگر، نتایج تحقیقات برای جامعه کامل کاربران بالقوه در دسترس نیست. ماموریت ما حمایت از تبادل دانش جهانی بیشتر با باز کردن تحقیقات منتشر شده در این نشریه برای عموم و قابل استفاده مجدد تحت شرایط مجوز  Creative Commons (CC BY-NC 4.0)است.

علاوه بر این، ما نویسندگان را تشویق می‌کنیم که دست‌نوشته‌های پیش از انتشار خود را در مخازن سازمانی یا در وب‌سایت‌های خود قبل و در طول فرآیند ارسال پست کنند و نسخه نهایی PDF فرمت‌شده ناشر را پس از انتشار پست کنند. این شیوه‌ها به نویسندگان با تبادلات سازنده و همچنین استنادهای اولیه و بیشتر از آثار منتشر شده کمک می‌کند.

نشریه هنر اسلامی کاملاً دسترسی آزاد است، به این معنی که همه مقالات بلافاصله پس از انتشار در اینترنت در دسترس همه کاربران قرار می گیرند. استفاده و توزیع غیرتجاری در هر رسانه ای مجاز است، مشروط بر اینکه نویسنده و نشریه به درستی اعتبار داشته باشند.

دسترسی آزاد و رایگان به مقاله‌ها

فصلنامۀ «علمی- پژوهشی هنر اسلامی» نشریه‌ای با دسترسی باز و آزاد به مقاله‌های منتشر شده است. در نشریات با دسترسی آزاد، دسترسی به فایل تمام‌متن مقالات فراهم و رایگان است.

  • مزایای دسترسی باز برای نویسندگان، عبارتند از:
  • نویسندگان حق چاپ آثار خود را حفظ می کنند.
  • دسترسی رایگان برای همه کاربران در سراسر جهان.
  • افزایش قابل دیدن و خوانندگان.
  • بدون محدودیت مکانی
  • انتشار سریع

سایر مزایای دسترسی آزاد برای نویسندگان:

انتشار سریع: جنبه انتظار طولانی نویسندگان را به حداقل برسانید زیرا دسترسی آزاد مقالات پذیرفته شده را بلافاصله به صورت آنلاین منتشر می کند. تمامی مقالات پژوهشی منتشر شده در مجلات این نشریه بلافاصله به صورت رایگان برای خواندن، دانلود و به اشتراک گذاری در دسترس هستند.

دسترسی بالا: نسخه های خطی در همه موتورهای جستجو و پایگاه های داده نمایه سازی، به ویژه Google Scholar، Semantic Scholar، Microsoft Academic  و غیره در دسترس هستند.

تبلیغات بالا: نویسندگان در دنیای علمی از تبلیغات، مقبولیت و شناخت برخوردار می شوند.

به حداکثر رساندن استناد: تحقیقات نویسندگان استناد مکرر در مقالات دیگران می شود.

به حداقل رساندن هزینه: امکان پرداخت تنها یک بار برای پردازش نسخه های خطی پذیرفته شده را فراهم می کند و از در دسترس بودن آنلاین مادام العمر اطمینان می دهد.

شناخت و پذیرش کار پژوهشی: تحقیقات نویسندگان بدون هیچ محدودیتی در بین جامعه فکری شناخته شده است.

 سیاست به اشتراک گذاری داده ها

این نشریه از سیاست اشتراک گذاری داده های اولیه استفاده می کند. این نشریه متعهد به یک چشم انداز تحقیقاتی بازتر است که با امکان تکرارپذیری و تأیید داده ها، روش شناسی و استانداردهای گزارش، کشف تحقیقات سریع تر و مؤثرتر را تسهیل می کند. این نشریه نویسندگان را تشویق می‌کند که داده‌های تحقیق خود را از جمله، اما نه محدود به: داده‌های خام، داده‌های پردازش شده، نرم‌افزار، الگوریتم‌ها، پروتکل‌ها، روش‌ها، مواد، استناد و به اشتراک بگذارند. نویسندگان تشویق می‌شوند تا داده‌هایی را که از نتایج یا تحلیل‌های ارائه‌شده در مقاله‌شان پشتیبانی می‌کنند، به اشتراک بگذارند یا آن‌ها را باز کنند، در صورتی که این امر حفاظت از موضوعات انسانی یا سایر نگرانی‌های معتبر حریم خصوصی یا امنیتی را نقض نمی‌کند.

نشریه نویسندگان را تشویق می کند تا داده ها و سایر مصنوعات را که از نتایج موجود در مقاله پشتیبانی می کنند با آرشیو کردن آن در یک مخزن عمومی مناسب به اشتراک بگذارند. نویسندگان باید یک بیانیه دسترسی به داده ها، شامل پیوندی به مخزنی که استفاده کرده اند، داشته باشند تا این بیانیه بتواند در کنار مقاله آنها منتشر شود.

نشریه از نویسندگان تحقیقات اصلی، گزارش موردی و مقالات مقاله ویژه می‌خواهد (1) داده‌های شناسایی نشده مرتبط با نسخه خطی را در یک مخزن قرار دهند. و (2) شامل یک بیانیه در دسترس بودن داده ها در نسخه خطی است که توضیح می دهد کجا و چگونه می توان به داده ها دسترسی داشت.

نشریه داده ها را به عنوان مواد دیجیتالی زیربنای نتایج توصیف شده در مقاله تعریف می کند که شامل صفحات گسترده، فایل های متنی، مصاحبه های ضبط شده یا رونوشت ها، تصاویر، ویدئوها، خروجی از نرم افزارهای آماری، و کد یا اسکریپت های کامپیوتری می شود. از نویسندگان انتظار می رود حداقل حداقل داده های مورد نیاز برای بازتولید نتایج شرح داده شده در دستنوشته را سپرده گذاری کنند.

اطلاعات را می‌توان در هر مخزنی که در دسترس عموم قرار می‌دهد و یک شناسه دائمی منحصربه‌فرد ارائه می‌کند، از جمله مخازن سازمانی، مخازن عمومی (مانند Figshare، Open Science Framework، Zenodo، Dryad، Harvard Dataverse، OpenICPSR)، یا مخازن رشته‌های خاص.

بیانیه در دسترس بودن داده ها باید قبل از مراجع در دستنوشته در انتهای متن اصلی قرار گیرد. این بیانیه باید شامل (1) نشانه ای از محل داده ها باشد. (2) یک شناسه منحصر به فرد، مانند شناسه شی دیجیتال (DOI)، شماره دسترسی، یا مکان یاب منبع یکنواخت دائمی (URL). و (3) هر گونه دستورالعمل برای دسترسی به داده ها، در صورت وجود.

در مرحله ارسال، از شما پرسیده می شود که آیا مجموعه داده ای مرتبط با مقاله وجود دارد یا خیر. اگر پاسخ شما مثبت است، از شما خواسته می شود که DOI، DOI از پیش ثبت شده، لینک یا سایر شناسه های ثابت مرتبط با مجموعه(های) داده را ارائه دهید. اگر انتخاب کرده‌اید که یک DOI از قبل ثبت‌شده ارائه کنید، لطفاً آماده باشید تا در صورت درخواست بازبین‌ها،URL  مرورگر مرتبط با سپرده داده‌ تان را به اشتراک بگذارید.

در جایی که یک یا چند مجموعه داده با یک دستنوشته مرتبط است، اینها به طور رسمی به عنوان بخشی از فرآیند ارسال نشریه مورد بررسی قرار نمی گیرند. این مسئولیت نویسنده است که از صحت داده ها اطمینان حاصل کند. هر گونه خطا در داده ها فقط مربوط به تولید کنندگان مجموعه (های) داده است.

لطفاً توجه داشته باشید: از آنجایی که مقاله خود را به نشریه ارسال می‌کنید، فایل متنی اصلی نباید حاوی اطلاعاتی باشد که نویسندگان را شناسایی کند (به عنوان مثال، نام نویسنده، آدرس، تضاد منافع و مربوط به بودجه). اطلاعات). از آنجایی که بیانیه در دسترس بودن داده می تواند هویت شما را آشکار کند، توصیه می کنیم این مورد را از نسخه ناشناس نسخه خطی حذف کنید.

در موارد نادری که در آن داده‌های شناسایی نشده به دلیل ماهیت اختصاصی یا نگرانی‌های مربوط به حریم خصوصی شرکت‌کنندگان، نمی‌توان آنها را به اشتراک گذاشت، از این خط‌مشی استثنا خواهد شد. به دلایل مرتبط با حفاظت از حریم خصوصی انسان، مسائلی مانند ایمنی زیستی، و/یا احترام به شرایط استفاده برای داده‌های به‌دست‌آمده تحت مجوز اشخاص ثالث، استثنائات خط‌مشی و محدودیت‌های در دسترس بودن داده‌ها اعطا می‌شود. داده‌های محرمانه، به عنوان مثال، داده‌های موضوع انسان یا بیمار، باید همیشه ناشناس باشند، یا از قبل مجوز اشتراک‌گذاری گرفته شود. اگر شک دارید، نویسندگان باید از کمیته اخلاق مؤسسه خود مشاوره بگیرند. داده‌های محرمانه، به عنوان مثال، داده‌های موضوع انسان یا بیمار، باید همیشه ناشناس باشند، یا از قبل اجازه اشتراک‌گذاری دریافت شود. در صورت شک، نویسندگان باید از کمیته اخلاق مؤسسه خود مشاوره بگیرند.

نویسندگان باید یک بیانیه دسترسی به داده‌ها، از جمله پیوندی به مخزنی که استفاده کرده‌اند، داشته باشند تا این بیانیه در کنار مقاله‌شان منتشر شود. در زیر چند نمونه:

  1. داده های مرتبط با این مقاله در Open Science Framework در دسترس هستند.
  2. داده هایی که از یافته های این مطالعه حمایت می کنند به طور آشکار در [نام مخزن] در http://doi.org/[doi]، شماره مرجع [شماره مرجع] در دسترس هستند.
  3. داده‌هایی که از یافته‌های این مطالعه حمایت می‌کنند، آشکارا در [نام مخزن] در [URL]، شماره مرجع [شماره مرجع] در دسترس هستند.
  4. داده هایی که از یافته های این مطالعه پشتیبانی می کند در [نام مخزن] در [URL/DOI]، شماره مرجع [شماره مرجع] موجود است. این داده ها از منابع زیر در دسترس در دامنه عمومی مشتق شده اند (فهرست منابع و URL ها)

 مزایای اشتراک گذاری داده ها:

چندین مزیت برای اشتراک گذاری داده ها وجود دارد:

  • سپرده گذاری داده ها از حفظ طولانی مدت داده ها پشتیبانی می کند.
  • سپرده گذاری داده ها در یک مخزن که یک شناسه دائمی مانند DOI را برش می دهد، به نویسندگان و دیگران اجازه می دهد مجموعه داده ها را استناد کنند و به محققان این امکان را می دهد که اعتبار مناسب برای کار خود دریافت کنند.
  • به اشتراک گذاری داده ها می تواند منجر به استفاده مجدد و کشف، با فرصت های بیشتر برای انجام فراتحلیل ها و استخراج دانش جدید شود.
  • به اشتراک گذاری داده ها به صورت عمومی، استحکام فرآیند تحقیق را بهبود می بخشد، از اعتبار سنجی، شفافیت تحقیق، تکرارپذیری و تکرارپذیری نتایج پشتیبانی می کند. این به نوبه خود می تواند کشف و دانش را پیش ببرد.
  • به اشتراک گذاری داده ها به صورت عمومی استحکام فرآیند تحقیق را بهبود می بخشد، از اعتبار سنجی، شفافیت تحقیق، قابلیت تکثیر و تکرارپذیری نتایج حمایت می کند. این به نوبه خود می تواند کشف و دانش را پیش ببرد.
  • در دسترس بودن عمومی بیشتر داده های تحقیق از ترجمه تحقیق به عمل پشتیبانی می کند.

این نشریه خط مشی های استاندارد به اشتراک گذاری داده زیر را ارائه می دهد:

  • پایه نشریه نویسندگان را تشویق می کند تا داده ها را در مواردی که محافظت از افراد انسانی یا سایر نگرانی های مربوط به حریم خصوصی موضوع معتبر را نقض نمی کند، به اشتراک بگذارند و باز کنند. نویسندگان بیشتر تشویق می شوند که به داده ها استناد کنند و بیانیه در دسترس بودن داده ها را ارائه دهند.
  • در صورت درخواست معقول به اشتراک بگذارید - نویسندگان موافقت می کنند که داده های خود را در صورت درخواست منطقی در دسترس قرار دهند. تعیین منطقی بودن درخواست به عهده نویسنده است.
  • در دسترس عموم - نویسندگان داده های خود را به صورت آزاد و تحت مجوز انتخابی خود در دسترس عموم قرار می دهند.
  • داده‌های باز – نویسندگان باید داده‌های خود را آزادانه در دسترس عموم قرار دهند، تحت مجوزی که امکان استفاده مجدد توسط هر شخص ثالثی را برای هر هدف قانونی فراهم می‌کند. داده ها باید قابل یافتن و کاملاً در دسترس باشند.
  • قلم و کاملاً عادلانه (قابل یافتن، در دسترس، قابل همکاری و قابل استفاده مجدد) - نویسندگان باید داده‌های خود را تحت مجوزی که امکان استفاده مجدد توسط هر شخص ثالث برای هر هدف قانونی را می‌دهد، آزادانه در دسترس عموم قرار دهند. علاوه بر این، داده ها باید مطابق با استانداردهای FAIR که در حوزه موضوعی مربوطه ایجاد شده است، باشد.
  1. نقل قولبه داده ها

داده‌ها باید به همان شیوه‌ای استناد شوند که استنادهای مقاله، کتاب، و وب است و نویسندگان باید استناد داده‌ها را به عنوان بخشی از فهرست مرجع خود درج کنند. استناد داده‌ها برای داده‌هایی که در مخازن داده‌های نهادی، متمرکز بر موضوع یا عمومی‌تر نگهداری می‌شوند، مناسب است. در نظر گرفته نشده است که جایگزین استانداردهای جامعه مانند استناد درون خطی کدهای الحاق بانک شود.

هنگام استناد یا ادعاهای مبتنی بر داده‌ها، نویسندگان باید به داده‌ها در محل مربوطه در متن دست‌نوشته مراجعه کنند و علاوه بر آن یک استناد رسمی در فهرست مرجع ارائه کنند. این نشریه از قالب پیشنهادی در بیانیه مشترک اصول استناد به داده ها پیروی می کند: نویسندگان; سال؛ عنوان مجموعه داده؛ مخزن یا آرشیو داده؛ نسخه (در صورت وجود)؛ شناسه دائمی.

اصلاحات و سلب اعتبار

به ندرت ممکن است انتشار اصلاحات و یا سلب اعتبار مقاله هایی که در ژورنال های آن منتشر شده برای حفظ یکپارچگی سابقه آکادمیک دانشگاه لازم باشد.
همسو با هنجارهای پذیرفته شده جامعه دانشگاهی، اصلاحات و یا سلب اعتبار مقالات منتشر شده، با انتشار غلط نامه یا یک مقاله استرداد، بدون تغییر در مقاله اصلی به غیر از اضافه کردن یک لینک برجسته به غلط نامه و یا  مقاله استرداد انجام خواهد شد. مقاله اصلی در مالکیت عمومی باقی می ماند و پس از آن، غلط نامه یا استرداد به طور گسترده ای ایندکس خواهد شد. در موارد استثنایی که موارد مورد نظر حقوق خاصی را نقض  کرده و یا توهین آمیز است، ممکن است مجبور  به حذف آن موارد از سایت و آرشیو سایت ها شویم. برای اصلاحات جزئی در مقالات منتشر شده، نویسنده اصلی می تواند نظرش در مورد این مقاله را با ارسال کامنت در همان مقاله منتشر کند. این مسئله تنها زمانی مناسب است که تغییرات مورد نظر  نتایج و یا نتیجه گیری از مقاله را تحت  تاثیر قرار ندهند.

اصلاحات

تغییرات در مقالات منتشر شده که تفسیر و نتیجه گیری از مقاله  را تحت تاثیر قرار دهد، اما به طور کامل مقاله را باطل نکند، در اختیار سردبیر خواهد بود، که می تواند از طریق انتشار یک غلط نامه که نمایه شده و مرتبط با مقاله اصلی است، مقاله را اصلاح کند. تغییرات در نویسندگی مقالات منتشر شده با استفاده از یک غلط نامه، اصلاح و اعمال می شوند. برای اطلاعات بیشتر به سیاست نویسندگی رجوع کنید.

سلب اعتبار

در موارد نادر، زمانی که اطلاعات علمی در یک مقاله به طور قابل ملاحظه ای  تحلیل رفته باشند، ممکن است لازم باشد مقالات منتشر شده جمع سلب اعتبار شوند. موسسه مطالعات اسلامی هنر در چنین مواردی از  دستورالعمل پایگاه های علمی بین المللی مورد تایید وزارت علوم  پیروی خواهد کرد. مقالات سلب اعتبار شده، ایندکس شده و به مقاله اصلی لینک می شوند.

منشور اخلاق پژوهش نشریات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری (http://wisdom.ihcs.ac.ir/data/cw/news/Manshour_Akhlagh_Pazhouhesh....121.jpg)

"نشریه درصدد انتشار مقالات علمی – پژوهشی، مسئله‌ محور و نوآورانه است."

نویسنده و افراد فعال در نشریه (سردبیر نشریه، اعضای هیئت تحریریه، مدیرداخلی ویراستار و ناشر) می بایست قوانین و منشور اخلاقی نشریه را قبول کرده و در آن به توافق رسیده باشند .منشور اخلاقی در پایگاه های علمی بین المللی مورد تایید وزارت علوم، راهنمای نویسندگان و عوامل فعال در نشریات است.