راهنمای آماده‌سازی مقالات پژوهشی

مقالات علمی در نشریه هنر اسلامی قابل پذیرش می باشد که دربردارنده مواردی چون پژوهش های کاربردی و نظری، یافته های مروری و مطالعات موردی باشند. به این ترتیب، پژوهش هایی در اولویت قرار دارند که به مطالعه کیفی و نه صرفا توصیفی پرداخته باشند و مبتنی بر تجزیه و تحلیل علمی باشند. همچنین، از آنجا که سیاست این نشریه در راستای سیاست پایگاه های علمی بین المللی قرار دارد، موضوع مقالاتی که بر جنبه های فنی حفظ و نگهداری فرهنگ مادی هنر اسلامی تأکیید دارند، در اولویت قرار دارند

بدیع بودن موضوع مقاله که منجر به ارتقای سطح دانش در حوزه‌ هنر اسلامی و مطالعات مرتبط با این موضوع شود، یکی از ارکان اصلی انتخاب مقالات محسوب می شود. لازم به ذکر است که در نگارش مقالات باید از کلی‌گویی و تعصب به مسئله ای خاص پرهیز شود.

 

 نویسندگان محترمی که قصد ارسال مقاله به نشریه مطالعات هنر اسلامی را دارند موارد زیر را با دقت مطالعه فرمایید:

  • قبل از ارسال مقاله راهنمای نویسندگان را مطالعه کنید و مقاله خود را در چارچوب خواسته شده تنظیم نمایید. برای دریافت فرم های ضروری جهت ارسال مقاله به سایت بر رویفرمت نگارش مقاله و فایل های ضروری کلیک فرمایید.
  • نشریه صرفا مقالاتی را بررسی خواهد کرد که از طریق سامانه ارسال شوند بنابراین، برای ارسال مقاله لازم است در سامانه نشریه ثبت نام کنید.
  • نویسنده / نویسندگان گرامی توجه داشته باشند با توجه به الزامی شدن انتشار کد (ORCID) برای نشریات از طرف وزارتخانه خواهشمند است در قسمت ارسال مقاله- قسمت نگارندگان،  فیلد کد (ORCID) را برای تمام نویسندگان تکمیل نمایید. دریافت فایل راهنمای اخذ کد ارکید.
  • سایت ثبت کد ارکید:  https://orcid.org/register
  • جهت دریافت فرمت نگارش مقاله و فایل های ضروری اینجا کلیک کنید.
  • قابل ذکر است، مقالات فارسی ارسالی، توسط سامانه مشابهت‌یاب بهین یاب، جهت تعیین میزان مشابهت‌های موجود میان مقاله فرستاده‌شده به نشریه و اسناد علمی منتشر‌شده، بررسی می‌گردد. مقالات لاتین نیز توسط سامانه مشابهت یاب iThenticate مورد بررسی قرار می گیرد.

درج قدردانی یا تشکر از حامی یا تامین کننده اعتبار پژوهشی مقاله (در صورت وجود) در انتهای مقاله ضروری می باشد.

 

معیارهای پذیرش مقالات:

  • نشریه علمی مطالعات هنر اسلامی با رعایت ضوابط زیر مقالات پژوهشی می پذیرد:
  • دفتر مجله آماده پذیرش مقالات دریافتی الکترونیکی از طریق سایت مجله به نشانی http://www.sysislamicartjournal.ir می باشد. مقالاتی که از طریق ایمیل یا در قالب چاپی به مجله ارسال می شوند، وارد روند داوری نمی شوند.
  • مقالات باید حاصل مقالات نویسنده یا پژوهشی باشد.
  • نشریه از پذیرش ترجمه، گزارش، یادداشت و مقالات مروری خودداری می کند.
  • مقالات ارسالی نباید قبلاً در مجله دیگری منتشر شده باشد یا همزمان به مجله دیگری ارسال شده باشد.
  • مقالات به زبان فارسی باید با رعایت اصول املایی و نگارشی نوشته شوند و نویسندگان قبل از ارسال مقاله به مجله نسبت به تصحیح غلط های املایی و نگارشی اقدام کنند. نویسندگان ملزم به رعایت نگارش فرهنگستان زبان و ادب فارسی و اصول دستوری نگارش هستند.
  • مسئولیت مطالب ارائه شده در مقالات بر عهده نویسنده (ها) است.
  • مجله در پذیرش، رد یا اصلاح مقالات آزاد است.
  • مقالات پس از تایید هیئت داوران و تایید تحریریه منتشر می شود.

 

معیارهای تألیف:

  • منابع مورد استفاده مقاله تا حد امکان مربوط به10 سال اخیر باشد و از منابع بسیار قدیمی در صورت وجود منابع جدید جدا پرهیز گردد.
  • با توجه به موضوع مقاله؛ به یک یا دو مورد از مقالات فصلنامه علمی پژوهشی مطالعات هنر اسلامی استناد گردد.
  • مقاله‌ها حداکثر6000 کلمه  شامل تمام بخش های مقاله، حداقل در 12 صفحه گرداوری شده باشد.
  • مقاله‌ها باید در محیط Word در قطع A4 در سامانه مجله بارگذاری شود. (فرمت یا docx)
  • به‌جز رعایت ساختار اصلی مقاله، موارد دیگری نیز وجود دارند که توجه به آن‌ها ضروری است و موجب افزایش دقت اثر و ارتقای کیفیت آن می‌شود. از جمله می‌توان به این موارد اشاره کرد: یک‌دستی در به‌کار بردن اصطلاحات تخصصی، یک‌دستی در زبان و روان و خوانا بودن مقاله، دقت در استفاده از منابع و ارجاع‌دهی صحیح، یک‌دست بودن روش ذکر تاریخ‌ها در سراسر مقاله (بدین معنی که همۀ تاریخ‌ها هجری شمسی یا هجری قمری یا میلادی باشند)، استفادۀ به‌جا و متناسب از تصویر، نمودار و جدول برای روشن‌تر شدن موضوع، رعایت اصول مجله، از جمله برای تنظیم تصاویر، نمودارها و جداول.
  • مقالات برای نسخۀ فارسی با قلم BNazanin13‌ و فاصله خطوط single؛ و برای نسخۀ انگلیسی با قلم Times New Roman 11، و فاصله خطوط single حروف‌چینی شده و فاقد اشتباهات تایپی باشد.
  • اطلاعات مربوط به سمت، وابستگی سازمانی، رتبۀ علمی و اطلاعات تماس نویسندگان و نشانی پستی، ایمیل، تلفن و اطلاعات تماس نویسندۀ مسئول مقاله ذکر شود.

 

بخش‌های اصلی مقاله:

 عنوان: عنوان مقاله باید کمتر از 20 واژه باشد، روشن و بیانگر موضوع پژوهش باشد، تکراری نباشد، تطویل بلاضرورت نداشته باشد و خطابی یا شعرگونه نباشد.

چکیده: خلاصه‌ای از مقاله است که طرح کلی، روش پژوهش و نتایج مقاله را بیان می‌کند. چکیده باید ساختارمند و شامل تیترهای بیان مسئله، سؤال یا فرضیۀ تحقیق، هدف، روش تحقیق و نتیجه‌گیری باشد. چکیده نباید دربرگیرندۀ کوته‌نوشت یا اصطلاحات تخصصی تعریف‌نشده باشد. چکیدۀ مقاله باید حداکثر 300 کلمه باشد.

واژگان کلیدی: نویسنده باید واژگان اصلی مرتبط با موضوع مقاله را در پایان چکیده با عنوان واژگان کلیدی بیان کند. واژگان کلیدی نباید تکرار واژه‌های به‌کاررفته در عنوان مقاله باشد و باید بین 4 تا 6 واژه باشد که با ویرگول از یکدیگر جدا می‌شوند.

مقدمه و بیان مسئله: مقدمه مدخل مقاله و کلام نویسنده است که به شرح مسئله می‌پردازد؛ همچنین مقدمه باید دلایل ضرورت انجام پژوهش و هدف از انجام پژوهش را بیان کند. سؤالات پژوهشی و اهداف پژوهش نیز در مقدمه بیان می‌شوند.

پیشینۀ تحقیق: در پیشینۀ تحقیق، تحقیقات انجام‌شدۀ مرتبط با موضوع (مقالات علمی و گزارش‌های چاپ‌شدۀ مرتبط) بررسی و نتایج و دستاوردهای این تحقیقات به‌طور خلاصه بیان می‌شود. در پیشینه باید تفاوت رویکرد و روش مقالۀ حاضر با مقالات پیشین بیان شود.

مبانی نظری: تعاریف، مفاهیم و مباحث نظری مرتبط با موضوع، که در انجام پژوهش مورد استفاده قرار گرفته‌اند، باید در بخش مبانی نظری بیان شوند. مبانی نظری تحقیق در واقع پشتوانۀ تحلیلی مقاله را شکل می‌دهد و فرضیۀ مقاله به آن متکی است. مبانی نظری نباید صرفاً شامل تعاریف و مفاهیم پایه‌ای باشد که در روش انجام پژوهش و نتایج آن تأثیر چندانی ندارند.

روش تحقیق: مراحل و نحوه انجام پژوهش -که در چکیده به آن اشاره شده بود- باید به‌طور کامل و با ذکر جزئیات در این بخش توضیح داده شود. روش انجام پژوهش باید به‌طور دقیق مشخص شود تا پژوهشگران بعدی، در صورت نیاز، بتوانند از همان روش برای انجام پژوهش‌های مشابه یا تکمیل پژوهش فعلی استفاده کنند.

بحث: یافته‌های پژوهش، پاسخ به سؤالات پژوهشی و، در صورت وجود فرضیه، شواهد اثبات یا عدم اثبات فرضیه در این بخش ارائه می‌شود. همچنین نتایج پژوهش حاضر با نتایج پژوهش‌های مشابه و پیشینۀ تحقیق مقایسه می‌شود و هم‌راستایی، تفاوت و به‌طور کلی نسبت نتایج پژوهش حاضر با پژوهش‌های مرتبط قبلی بیان می‌شود.

نتیجه‌گیری: در این بخش یافته‌های مقاله بررسی و دستیابی یا عدم دستیابی به اهداف پژوهش و دلایل رد یا اثبات فرضیه‌(ها) بیان می‌شود؛ در نتیجه‌گیری، مقدمه، ارجاع و دلیل آورده نمی‌شود.

تقدیر و تشکر: در بخش تقدیر و تشکر باید نام و عنوان افراد، گروه‌ها و مؤسساتی که به‌صورت مادی یا غیرمادی بر روند انجام پژوهش اثرگذار بوده و موجب پیشرفت آن شده‌اند ذکر شود.

اعلام عدم تعارض منافع: نویسندگان باید در پایان مقاله (پیش از فهرست منابع) عدم تعارض منافع خود را در انجام پژوهش بدین صورت اعلام کنند: نویسندگان اعلام می‌دارند که در انجام این پژوهش هیچ‌گونه تعارض منافعی برای ایشان وجود نداشته است. (تعارض منافع به حالتی گفته می‌شود که منافع شخصی مادی یا غیرمادی نویسنده یا نویسندگان با نتایج پژوهش در تعارض باشد و این موضوع بر روند انجام پژوهش یا اعلام صادقانۀ نتایج تأثیر بگذارد.)

پی‌نوشت‌ها: توضیحات اضافه بر متن، اعلام، علائم اختصاری، کوته‌نوشت‌ها و معادل لاتین واژه‌ها (در نسخۀ فارسی) ‌باید تحت عنوان پی‌نوشت‌ها در انتهای مقاله آورده شود. پی‌نوشت‌ها را می‌توان به‌صورت دستی یا با سیستم پی‌نوشت (Endnote) نرم‌افزارWord  وارد کرد. توضیحات ذکرشده نباید به‌صورت پانویس (Footnote) وارد شوند.

فهرست منابع: فهرست منابع باید بر اساس دستورالعمل های نویسنده ارائه شده در وب سایت نشریه تهیه شود. منابع استفاده‌شده در مقاله باید حتی‌الامکان جدید و در ده سال گذشته منتشر شده باشند. ارجاع به مقالات علمی منتشرشده در مجلات معتبر نسبت به استفاده از کتاب و مقالات کنفرانس و مطالب برداشت‌شده از سایت‌های اینترنتی ارجحیت دارد. لطفاً توجه داشته باشید که در رفرنسدهی منابع شماره های نشریه باید در صورت لزوم حذف شوند. کلمات اختصاری باید دارای نقطه باشند. نام تمام نویسندگان باید نوشته شود (و همکاران نباید استفاده شوند). نویسندگان باید دقت منابع را به دقت بررسی کنند و قبل از ارسال مجدد اطمینان حاصل کنند که مطابق با الزامات سبک APA آماده شده اند. لطفا مراجع را شماره گذاری نکنید. منابع باید ابتدا بر اساس حروف الفبا مرتب شوند و در صورت لزوم بر اساس تاریخ انتشار مرتب شوند. بیش از یک مرجع از یک نویسنده (نویسندگان) یکسان در همان سال باید با حروف "الف"، "ب"، "ج" و غیره که پس از سال انتشار قرار داده شده اند، مشخص شود. نویسندگان می بایست نسبت به کنترل منابع داخل متن و منابع پایانی دقت و بازبینی لازم را داشته باشند و منابع داخل متن و منابع پایانی از نظر شمارش تعداد استنادات برابر باشد و منبعی که در متن به آن استناد نشده است در منابع پایانی نباشد و همچنین منابعی که در متن استناد شده است؛ در قسمت منابع پایانی هم آورده شود.

تصاویر:

تصاویر، نمودارها و نقشه‌ها همگی با عنوان «تصویر» و پس از ارجاع در متن در محل مناسب قرار بگیرند. تصاویر مربوط به مقاله باید مستند (همراه با ذکر کامل مأخذ)، غیر تزئینی و از ارکان مقاله باشد. در متن با ذکر شماره به همۀ تصاویر ارجاع داده شود. در کنار محورهای نمودارها حتماً واحد یا توضیح مربوط مشخص شود.کنار نقشه‌ها حتماً مقیاس (scale) آن‌ها درج شود. مجموع تعداد تصاویر و جداول حداکثر 10 عدد پیش‌بینی شود. تصاویر نباید از منابع غیر معتبر مانند وبلاگ یا سایت‌های غیرعلمی گرفته شده باشد. لطفاً تصاویر را با حداقل اندازه 1328 × 531 پیکسل (w x h) با حداقل وضوح300 dpi به‌صورت فایل‌های مجزا بارگذاری شوند.. اگر تصویر بزرگتری ارسال می کنید، لطفاً از همان نسبت (500 عرض × 200 ارتفاع) استفاده کنید.

جداول:

جدول باید دارای ردیف و ستون باشد و هر ردیف و هر ستون آن شاخص (یا عنوان) مستقل داشته باشد؛ ردیف‌ها و ستون‌های جدول باید به هم مربوط باشند و از برهم‌کنش و مقایسۀ ردیف و ستون نتیجه‌ای منطقی حاصل شود. اطلاعات فقط درصورتی باید در قالب جدول ارائه شوند که این قالب از طریق خلاصه‌سازی به ارائۀ بهتر و گویایی مطالب کمک کند، بنابراین متن‌های طولانی و تصاویر حتی‌الامکان نباید در قالب جدول ارائه شوند. هر جدول باید طوری تنظیم شود که حداکثر از یک صفحه تجاوز نکند. جدولی که مطالب آن بیش از یک صفحه باشد باید در قالب متن مقاله ارائه شود. جدول‌ها حتماً شماره، شرح و مأخذ داشته باشند و پس از ارجاع در متن مقاله در جای مناسب قرار بگیرند. در متن با ذکر شماره به همۀ جداول ارجاع داده شود. جداول باید به صورت فایل Word ارسال شوند و متن داخل جدول با فونت Times New Roman سایز 9 تایپ شود.