فرمت نگارش مقاله و فایل های ضروری

 فایل های ضروری

نویسنده محترم، ارسال موارد زیر ضروری بوده و در صورت عدم ارسال هر یک از موارد ذکر شده، مقاله شما مورد بررسی قرار نخواهد گرفت.لطفا مطابق توضیحات هر مورد، فایل های خود را ارسال نمایید.

1. مشخصات نویسندگان: دریافت فرمت نمونه

2. اصل مقاله بدون نام نویسندگان: دریافت فرمت همراه با توضیحات ، دریافت فرمت خام 
(توجه شود حتما مقاله خود را تحت فرمت تعریف شده توسط نشریه ارسال نمایید، جهت آگاهی بیشتر، صفحه راهنمای نویسندگان را مطالعه نمایید.)

3. فرم تالیف و افشاری تعارض منافع: دریافت فرم خام دیجیتال  ، دریافت فرم خام مناسب چاپ 

( جهت پر کردن فرم دیجیتال، در صورتی که از نسخه 2013 به بعد آفیس استفاده می کنید، پس از باز کردن فایل، از بخش View، بر روی Edit Document کلیک کرده و اقدام به ویرایش متن نمایید. توجه داشته باشید که بارگذاری تصاویر امضای نویسندگان در داخل فرم اجباری میباشد.)

4. چکیده انگلیسی: دریافت فرمت نمونه (دقت شود فایل چکیده تفصیلی انگلیسی  خود را، شامل چکیده، مقدمه، نتیجه گیری و منابع، از این طریق ارسال نمایید.)

5. مراجع و منابع: دریافت فرمت نمونه فارسی ، دریافت فرمت نمونه انگلیسی (بارگذاری هر دو فایل به صورت جداگانه الزامی میباشد)

6. چکیده تفصیلی: دریافت فرمت نمونه (چکیده تفصیلی فارسی شامل چکیده، مقدمه، نتیجه گیری و منابع می باشد.)

 

معرفی انواع مقالات

 

مقالات علمی-پژوهشی

 مقاله علمی پژوهشی به آن دست از مقالات علمی گفته می­شود که ماحاصل پژوهشی تحلیلی و آزمایشگاهی در سایر رشته ­های علمی است که به مسیر تولید دانش و توسعه آن کمک زیادی خواهد کرد. مقالۀ علمی پژوهشی بیانگر موضوعی اصیل و جدید بر اساس خلأ پژوهشی در حوزۀ مطالعاتی خود است و از این جهت باید گفت یکی از ارکان مقاله علمی پژوهشی نوآوری است. رکن دیگر این نوع مقالات برخورداری از روشی علمی و قابل قبول از نظر مراجع علمی و پژوهشی است؛ از این رو در نگارش مقالۀ علمی پژوهشی داشتن طرحی مدون و نظام­ مند که بیانگر روش تحقیق باشد و نتایج قابل قبولی را ارائه دهد ضروری است. این نتیجه­ گیری باید حاوی تمامی جنبه ­های مهم و دستاوردهای نوین تحقیق باشد. از آنجا که مخاطبان اصلی نتایج و دستاوردهای یک پژوهش علمی شخصیت­های علمی چون اساتید دانشگاه­ ها، پژوهشگران و دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی هستند، لزوم پایبندی بر ادبیات و ضوابط نگارش علمی در این نوع مقالات ضروری است.

 

مقاله علمی- ترویجی:

مقاله علمی ترویجی یکی از انواع مقالات علمی است که به ترویج یکی از رشته­ های علوم می ­پردازد و هدف از آن ارتقاء سطح دانش عمومی و طرح موضوعات جدید علمی است که می­تواند در دو نوع ترجمه یا تألیف باشد. مخاطبان مقالۀ ترویجی دامنۀ گسترده ­تری از افراد هستند که در مقایسه با مقالات علمی پژوهشی مراتب پایین­ تری از درجات علمی مخاطبان را نیز شامل می­شوند. بنابراین ترویجی بودن یک مقاله ضمن اینکه بیانگر وجه علمی آن است نیازمند مهارت استفاده از زبان علمی ساده و سالمی است که مهارت بالایی در نگارش را می­طلبد. نگارش این نوع مقالات نیازمند فهم زبان دشوار علمی و توانایی تبدیل آن به زبانی قابل فهم برای مخاطب است که استفاده هرچه بهتر از تدابیر بیانی را می­ طلبد. در این نوع مقاله نیز مانند سایر مقالات علمی هر نوع نقص در مسیر انتقال محتوا به مخاطبان که به اختلال در جریان علم بیانجامد، بی ­توجهی به اصول اخلاقی در نگارش­ علمی است و مقاله را فاقد اعتبار می­سازد.

 

مقاله علمی- مروری:

برخی مقالۀ مروری را به دلیل روایتی که از پژوهش ­های پیشین دارد نوعی از مقالۀ ترویجی معرفی می­کنند و برخی دیگر به دلیل نگاه نقادانه و تحلیلی مؤلف در مقالات مروری، آن را متفاوت از مقالات ترویجی می­دانند. لازم به ذکر است این نوع مقالات که آن را با نام مرور ادبیات نیز می­ شناسند به دلیل برخورداری از نتیجه­ گیری ­های بدیع ناشی از تحلیل اطلاعات، امکان چاپ در مجلات علمی پژوهشی را نیز دارند. از نظر محتوایی، مقالۀ علمی مروری اطلاعاتی که در یک موضوع به خصوص و در یک محدوده زمانی خاص منتشر شده است را بررسی می­کند. مؤلف مقالۀ مروری از طریق مقوله ­بندی، یکپارچه سازی و ارزشیابی آثار پیشین، سیر پیشرفت پژوهش­ های جاری را در جهت روشن کردن مسئله ­ای مشخص دنبال می­کند و به طبقه ­بندی تحقیقات انجام شده و بررسی دورنمای موضوع پرداخته و از طریق آن به بیان خلأهای پژوهشی و ارزیابی و مقایسۀ راهکارها و روش‌های موجود می‌پردازد. مقالۀ مروری معمولاً به وسیلۀ نویسنده ­ای متخصص در موضوع تهیه می­شود که به مسئلۀ مورد بررسی خود اشراف دارد و یکی از نکات مهم در نگارش آن، مانند سایر مقالات علمی، حفظ کلیۀ حلقه­ های انتقال اندیشه در طول زمان و دقت نظر در صحت اطلاعات و تحلیل ­هاست. هرگونه سهل‌انگاری در این مسیر منجر به آسیب رساندن به بازنمایی صحیح یک جریان علمی و کشف زوایای مختلف و خلأهای آن است.